Amethist

Gepubliceerd op 10 november 2022 om 00:01

Sinds kort vind je ook trommelstenen bij For body and soul.
Trommelstenen zijn getrommelde en gepolijste edelstenen. Aangezien ze zo glad en handbaar zijn, worden ze ook wel knuffelstenen genoemd. Ze liggen heerlijk in de hand, kunnen makkelijk meegenomen worden in de broekzak en zijn zeer geschikt voor chakraleggingen. Omdat deze stenen zo goed bij het lichaam gedragen kunnen worden, worden ze veelvuldig voor persoonlijke doeleinden gebruikt. De helende werking en de boodschap van de edelstenen wordt dan zorgvuldig aan jou overdragen. Omdat deze stenen ook bescherming bieden, kunnen ze ook naast een foto van een dierbare gelegd worden. Of leg een steentje onder je hoofdkussen en aan het voeteneind van je bed, zodat je van een gebalanceerde nachtrust kan genieten. Geef een zakje steentjes als talisman cadeau. Of maak een buisje met steentje om je water extra energie te geven. Geef het cadeau aan een dierbare.
Vandaag meer over Amethist: Deze naam is afgeleid van het Griekse woord amethustos = tegen de roes of niet bedwelmend en vindt zijn oorsprong in het oude bijgeloof dat de drager ervan beschermd wordt tegen de roeswerking van wijn. Van wijn die gedronken wordt uit een van Amethist vervaardigde beker zou men niet dronken kunnen worden.
De oude Grieken en Romeinen hadden nog meer manieren om dronkenschap tegen te gaan waarbij ze de steen gebruikten. Zo werd de steen onder de tong gelegd terwijl men dronk of gedragen als amulet tegen dronkenschap, hoofdpijn en de kater. Vergaten ze de steen te gebruiken tijdens de dronk, dan werd deze in verpulverde vorm de volgende dag ingenomen met water om de kater tegen te gaan.
Fysiek heeft Amethist een positieve werking op de hersenen en het zenuwstelsel. De steen wordt ook veel gebruikt bij hoofdpijn, migraine en slaapproblemen.
Amethist geeft daarnaast inzicht in gevoelszaken en helpt om ervaringen een plek te geven. Bij trauma’s, verlies en rouw brengt de edelsteen verlichting en brengt haar drager geleidelijk naar het volgende stadium. Geeft inzicht in gedrag en keuzes die je maakt. De steen helpt hierdoor bij het erkennen van slechte gewoonten en verslavingen zodat ze opgelost kunnen worden.
Amethist is een van de bekendste steensoorten. De diepe kleur paars spreekt tot de verbeelding maar ook haar esoterische eigenschappen zijn niet mis. Zo werkt de steen zuiverend en beschermend maar gaat het kracht arsenaal helemaal los bij de kruin en het 3e chakra. De steen helpt openen voor spirituele vaardigheden en deze te vergroten voor diegenen die ze al hebben ontdekt. Contact maken met hogere energie doe je gemakkelijk en veilig met Amethist. De krachtige steen plaatst een lichtveld om haar drager (of een ruimte) heen die beschermt, voedt en heelt. Amethist geeft daarnaast inzicht in gevoelszaken en helpt om ervaringen een plek te geven. Bij trauma’s, verlies en rouw brengt de edelsteen verlichting en brengt haar drager geleidelijk naar het volgende stadium. Geeft inzicht in gedrag en keuzes die je maakt. De steen helpt hierdoor bij het erkennen van slechte gewoonten en verslavingen zodat ze opgelost kunnen worden. in het bijzonder geschikt voor weegschaal, ram, tweeling, kreeft, vis, waterman.
De steen combineert goed met lavendel dat ook helpt om tot rust te komen.
Kom langs om te ontdekken welke stenen en kruiden er nog zoal zijn.
#talisman #Amethist #trommelstenen #trommelsteen #paars #chakras #hoofdpijn #migraine #bescherming #verslaving #slapeloosheid #slapen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.