Zoet Marokaans wortelgerecht

Een bijgerecht voor herfstige en winterse (feest) dagen. Door het zoet geven ze je een onstpannen gevoel.

  • 4 wortelen
  • 2 sinaasappel of 4 mandarijnen
  • 30gr dadels
  • 20gr geroosterde amandelen
  • 30gr Sortening palmolie of vleesvet of boter

Bereiding:

  • schil de wortelen, snijd ze in schijfjes.

  • Kook de wortelen in een ruime hoeveelheid water tot ze half gaar zijn.

  • Schil de helft van de citrusvruchten en schil/snijd ook de vliezen langs de buiten zijde eraf. Haal de partjes van tussen de vliezen uit. Snijd partjes in twee of drie.
  • pers de andere helft van de citrusvruchten.
  • Rasp een deel van de citrusschil totdat je een theelepel geraspte schil hebt.
  • snijd de ontpitte dadels in blokjes.
  • Stoof de wortels gaar in het vet. En voeg het sap van de citrusvruchten toe. Voeg op het eind van de kooktijd de stukjes citrus en stukjes dadel en de citrusschil toe en schep onder de wortels zodat het mee verwarmd. Kruid bij met zout.
  • Dien op naast een graan/vleesschotel, eventueel aangevuld met gebakken (boter)raapjes of gebakken pastinaak of koolrabi.

Maak ook kennis met de andere recepten.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.