Sinaasappelsucade / geconfijte sinaasappel

Zelfgemaakte geconfijte sinaasappelschil is een heerlijke lekkernij die kan worden gebruikt als smaakvolle toevoeging aan gebak, desserts of gewoon als een zoete traktatie op zichzelf. Hier is een eenvoudig recept om geconfijte sinaasappelschil te maken:

Ingrediënten:

 • 2 grote sinaasappels of een 1/2 kopje gedroogde sinaasappelschil
 • 2 kopjes water
 • 2 kopjes suiker
 • Extra suiker voor het rollen van de geconfijte schil

Instructies:

 1. Sinaasappels voorbereiden: Was de sinaasappels grondig en snijd ze in vier gelijke stukken. Verwijder het vruchtvlees van de sinaasappelschillen, zodat u alleen de schil overhoudt. Of start met gedroogde sinaasappelschil.

 2. Blancheren van de Sinaasappelschil: Breng een grote pan met water aan de kook en voeg de sinaasappelschillen toe. Laat ze 1-2 minuten koken om de bitterheid te verminderen. Giet de schillen af en herhaal dit proces nog twee keer met vers water.

 3. Sinaasappelschillen koken: Snijd de geblancheerde sinaasappelschillen in dunne reepjes of gewenste vorm. Plaats de gesneden schillen in een pan en voeg 2 kopjes water toe. Breng aan de kook en laat 5 minuten zachtjes koken. Giet af.

 4. Suikersiroop maken: In dezelfde pan voegt u 2 kopjes suiker en 2 kopjes water toe. Roer tot de suiker is opgelost en breng het mengsel aan de kook.

 5. Schillen in suikersiroop: Voeg de gekookte sinaasappelschillen toe aan de suikersiroop. Laat de schillen sudderen in de siroop op laag vuur gedurende ongeveer 45-60 minuten, of tot de schillen doorschijnend worden en de suikersiroop dikker wordt.

 6. Afdruipen en afkoelen: Gebruik een schuimspaan om de geconfijte sinaasappelschillen uit de suikersiroop te halen en leg ze op een rooster om af te druipen. Laat ze volledig afkoelen.

 7. Optioneel: Suikerlaagje toevoegen: Rol de afgekoelde sinaasappelschillen door extra suiker om ze een knapperig suikerlaagje te geven.

 8. Bewaren: Bewaar de geconfijte sinaasappelschil in een luchtdichte container op een koele, droge plaats. Ze zijn klaar om te worden gebruikt in uw favoriete recepten!

Deze geconfijte sinaasappelschillen zijn niet alleen lekker, maar ook een geweldige manier om de smaak van sinaasappels te behouden en te gebruiken in diverse culinaire creaties. Geniet ervan!

Maak ook kennis met de andere recepten.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.