Wakame misosoep

Ingrediënten:

  • 4 kopjes water
  • 2 eetlepels gedroogde wakame (week het in warm water en laat het uitlekken)
  • 2 eetlepels misopasta
  • 1 theelepel sojasaus of worceistersaus (of naar smaak)
  • 1 theelepel sesamolie (optioneel) of een koffielepel zwarte sesamzaadjes of zwarte selderijzaadjes
  • Zeewiervellen (nori) voor garnering, in reepjes gesneden (optioneel)

aanpassingen naargelang de noden 

  • enkel wanneer je last hebt van slijmen in de luchtwegen voeg 1 lente-uitjes toe.

Instructies:

  1. Begin met het weken van de gedroogde wakame. Doe de wakame in een kom met warm water en laat het 5-10 minuten weken. Als het zacht is geworden, giet het dan af en knijp het overtollige water eruit. Snijd de geweekte wakame in kleine stukjes.

  2. Breng 4 kopjes water aan de kook in een soeppan.

  3. Voeg de geweekte wakame toe aan het kokende water. Laat het ongeveer 2-3 minuten sudderen tot de tofu zacht is.

  4. In een kleine kom, los de misopasta op in een beetje warm water om een gladde pasta te maken. Voeg de opgeloste misopasta toe aan de soep en roer goed door.

  5. Voeg de fijngehakte lente-uitjes, sojasaus en sesamolie (indien gewenst) toe aan de soep. Laat het nog een minuut sudderen.

  6. Proef de soep en pas de smaak aan door meer miso of sojasaus toe te voegen, afhankelijk van uw voorkeur.

  7. Serveer de Miso Wakame Soep warm, gegarneerd met reepjes zeewiervellen (nori) indien gewenst.

Deze Miso Wakame Soep is een heerlijke en voedzame manier om van de smaak en gezondheidsvoordelen van wakame te genieten. Het is een hartverwarmende soep die perfect is voor een lichte maaltijd of als voorgerecht of ontbijt.

Maak ook kennis met de andere recepten.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.