gratis verzending vanaf 75€

zwarte komijnolie

€ 6,25

Zwarte komijnolie (Nigella sativa)

“Zwarte komijn is een geneesmiddel tegen elke kwaal – behalve de dood” - het is dankzij deze uitspraak van Mohammed dat zwarte komijn zo populair is in de islamitische wereld. Als belangrijk bestanddeel van de natuurgeneeskunde wordt zwarte komijnolie gebruikt voor psoriasis, allergieën, neurodermitis, voor het reguleren van immuundeficiënties, en in combinatie met chemotherapie om bijwerkingen en hoge bloeddruk te verminderen.


 

Herkomst

Zwarte komijn behoort tot de ranonkelfamilie en komt oorspronkelijk uit West-Azië, Irak en Turkije. Inmiddels is deze eenjarige kruidachtige plant ook te vinden in Zuid-Europa, India en Noord-Afrika.

Gebruikte plantenbestanddelen

Voor de zwarte komijnolie worden de gitzwarte zaden uit de papaverachtige vruchthulsels van de plant gebruikt. De natuurlijke olie wordt beschouwd als een echte parel onder de oliën, omdat ze rijk is aan meervoudig onverzadigde vetzuren, vitaminen, essentiële aminozuren en mineralen.

Gebruik en werking van zwarte komijnolie (Nigella sativa)?

Over zwarte komijn zijn ondertussen wel honderden wetenschappelijke studies gepubliceerd. Over het algemeen bewijzen al deze studies precies wat de West-Aziatische en Noord-Afrikaanse culturen al duizenden jaren wisten – zwarte komijn is een uiterst doeltreffend wondermiddel.

Zwarte komijnolie heeft schimmelwerende en antibacteriële eigenschappen. Het gaat allergische en ontstekingsprocessen in het menselijk organisme tegen. Het draagt ook bij aan een verlaging van de bloeddruk. Amerikaanse onderzoekers publiceerden onlangs zelfs een wetenschappelijk rapport over het antitumorale effect van zwarte komijnolie. Het voorkomt ziekteverwekkende immuunreacties die op hun beurt kunnen leiden tot verschillende chronische ziekten zoals hooikoorts, acne en kanker.

Zwarte komijnolie is ook een bewezen remedie tegen huidziekten zoals acne, psoriasis en neurodermitis. Het is geschikt voor zowel inwendig als uitwendig gebruik. Als het voor cosmetische doeleinden wordt gebruikt, heeft zwarte komijnolie een reinigende, zuiverende en hydraterende werking en kan ze de celvernieuwing bevorderen.

Het heeft een natuurlijk effect en in plaats van de reeds belaste of onzuivere huid nog meer aan te tasten, verzorgt ze haar. De ontstekingsremmende en antibacteriële eigenschappen kunnen de genezing van ontstoken zones bevorderen en zo voor meer welzijn zorgen.