Natuurlijk tijmsiroop

Tijmsiroop is een effectief en natuurlijk middel om hoest en keelpijn te verlichten. Hier is een eenvoudig recept om tijmsiroop thuis te maken:

Ingrediënten:

 • 1 kopje verse tijmblaadjes (of 1/2 kopje gedroogde tijm)
 • 1 kopje honing (bij voorkeur rauwe honing)
 • 1 citroen, in plakjes gesneden (optioneel) of gedroogd citroenschilpoeder of gedroogde sinaasappelschil.
 • Een pot met deksel
 • Een fijne zeef of kaasdoek

Instructies:

 1. Tijm voorbereiden: Als u verse tijm gebruikt, spoel deze dan grondig af en laat hem volledig drogen. Als u gedroogde tijm gebruikt, kunt u deze stap overslaan.

 2. Tijm en Honing Mengen: Plaats de tijm in een schone pot en giet de honing erover. Voeg de plakjes citroen (of de alternatieven) toe als u die wilt gebruiken. Roer alles goed door, zodat de tijm gelijkmatig is bedekt met honing.

 3. Laat Trekken: Sluit de pot af met een deksel en laat deze gedurende 24-48 uur op een warme plaats trekken. Hierdoor kan de honing de actieve verbindingen en smaken van de tijm opnemen.

 4. Zeef de Siroop: Na de trekperiode, giet de tijmsiroop door een fijne zeef of kaasdoek om de tijmblaadjes en eventuele citroenplakjes te verwijderen. Druk zachtjes om alle siroop eruit te halen.

 5. Opslag: Giet de gezeefde tijmsiroop in een gesteriliseerde glazen fles of pot. Bewaar deze in de koelkast, waar het enkele maanden goed blijft.

Gebruiksaanwijzing:

 • Neem een lepel van de tijmsiroop als u last heeft van hoest of keelpijn. U kunt dit meerdere keren per dag herhalen, naar behoefte.

 • U kunt de siroop ook aan warm water of thee toevoegen voor een verzachtend drankje.

Deze zelfgemaakte tijmsiroop is een natuurlijke en smakelijke manier om de symptomen van hoest en keelpijn te verlichten.

Het is belangrijk op te merken dat als de symptomen aanhouden of na een poos verergeren, u een andere strategie moet volgen. Tijm is slijm losmakend en uitdrogend, u heeft misschien net een vocht inbrengende thee nodig voor de slijmvliezen soepel te houden eens het overtollige slijm verwijderd is.

 

Maak ook kennis met de andere recepten.

 

De ingenomen hoeveelheid van het kruid beïnvloedt de werking van het kruid. Bovenstaande informatie bevat geen medische adviezen en kan onvolledig zijn, raadpleeg je dokter in geval van twijfel. For body and soul is niet aansprakelijk voor de resultaten van gemaakte keuzes op basis van bovenstaande informatie.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.