Lente wok Mungbonen of sojascheuten met groene asperges
Voor 4 personen
- 
200 gram mungbonenscheuten (sojascheuten) grondig gespoeld 
- 
verse groene asperge asperges (geschild) 
- 
 verse platte peterselie
- 
verse munt 
- 
100gr sluimerwtjes (mangetout-peulerwtjes) 
- 
verse cranberry's of 25gr gedroogde geweekte (paar uur vooraf) cranberry's 
- 
- 
Instructies
- Kook de mungbonenscheuten en de sluimerwtjes in water met zout in ca. 5 min. gaar. Giet af en laat afkoelen.
- Verwijder ondertussen de houtachtige onderkant van de asperges en snijd de asperges in stukjes van 1 cm. Snijd de kippefillets in stukjes en bak de kippefilets in het ganzevet.
- Voeg halfweg de asperges toe en laat ze mee bakken. Voeg naar het einde de sojascheuten toe.
- 
Snijd ondertussen de peterselie en de blaadjes munt fijn. 
- 
Meng de peterselie, munt, cranberry’s en overschot van eendevet in een ruime kom en meng de wokbereiding eronder. 
Een gezonde lentewok met weinig koolhydraten. #koolhydraatbeperkt #glutenvrij #zuivelvrij #koolhydraatarm #lentegerecht
Maak ook kennis met de andere recepten.
 
                                        
Reactie plaatsen
Reacties