makreel met zalmforeleitjes
Voor 4 personen
feestelijk voorgerecht:
-
- 150 g avocado
- 120 g makreelfilet
- 80 g ganzevet
- 20 g zalmforeleitjes
- 10 g citroensap vers
- 10 g zeekraal
- 8 g sjalotten
- 2 g dille
Instructies
- Breng een pan water aan de kook en blancheer de zeekraal gedurende 2 minuten. Laat uitlekken en hak het in kleine stukjes.
- Pel de sjalot en snijd deze fijn.
- Schil de avocado en snijd deze in blokjes van ongeveer 1 cm.
- Snijd de makreel in kleine stukjes.
- Weeg 20 g ganzevet af per portie
- Doe de avocado in een mengkom en besprenkel deze met het verse citroensap. Meng voorzichtig zodat de citroen gelijkmatig over de avocado wordt verdeeld, om verkleuring te voorkomen.
- Voeg de makreel en het ganzevet toe aan de avocado en meng de ingrediënten voorzichtig door elkaar.
- Voeg de fijngehakte sjalot en zeekraal toe aan het mengsel van avocado en makreel, en roer voorzichtig door elkaar.
- Plaats een bakring met een diameter van 7 centimeter op een serveerbord. Vul de ring met het 1/4 mengsel en druk de bovenkant plat met een spatel of lepel.
- Verwijder voorzichtig de bakring en garneer de tartaarvariatie met zalmforeleitjes en verse dille.
- Hoewel de tartaarvariatie enkele uren in de koelkast kan worden bewaard, kan deze het beste direct na bereiding geserveerd worden.
#ketogerecht #koolhydraatarm #lowcarb #ketohapje #visgerecht
Maak ook kennis met de andere recepten.
Reactie plaatsen
Reacties