makreel met zalmforeleitjes

Voor 4 personen

feestelijk voorgerecht:

    • 150 g avocado
    • 120 g  makreelfilet
    • 80 g ganzevet
    • 20 g zalmforeleitjes
    • 10 g citroensap vers
    • 10 g zeekraal
    • 8 g sjalotten
    • 2 g dille

 

Instructies

  • Breng een pan water aan de kook en blancheer de zeekraal gedurende 2 minuten. Laat uitlekken en hak het in kleine stukjes.
  • Pel de sjalot en snijd deze fijn.
  • Schil de avocado en snijd deze in blokjes van ongeveer 1 cm.
  • Snijd de makreel in kleine stukjes.
  • Weeg 20 g ganzevet af per portie
  • Doe de avocado in een mengkom en besprenkel deze met het verse citroensap. Meng voorzichtig zodat de citroen gelijkmatig over de avocado wordt verdeeld, om verkleuring te voorkomen.
  • Voeg de makreel en het ganzevet toe aan de avocado en meng de ingrediënten voorzichtig door elkaar.
  • Voeg de fijngehakte sjalot en zeekraal toe aan het mengsel van avocado en makreel, en roer voorzichtig door elkaar.
  • Plaats een bakring met een diameter van 7 centimeter op een serveerbord. Vul de ring met het 1/4 mengsel en druk de bovenkant plat met een spatel of lepel.
  • Verwijder voorzichtig de bakring en garneer de tartaarvariatie met zalmforeleitjes en verse dille.
  • Hoewel de tartaarvariatie enkele uren in de koelkast kan worden bewaard, kan deze het beste direct na bereiding geserveerd worden.

#ketogerecht #koolhydraatarm #lowcarb #ketohapje #visgerecht

    Maak ook kennis met de andere recepten.

    Reactie plaatsen

    Reacties

    Er zijn geen reacties geplaatst.