Knapperig maisbrood

hier is een recept voor plat, knapperig maisbrood dat je kunt maken:

Ingrediënten:

 • 1 kopje maïsmeel
 • 1 kopje bloem voor alle doeleinden (tarwebloem, speltbloem, glutenvrije bloem)
 • 1 eetlepel suiker
 • 1 eetlepel bakpoeder
 • 1 theelepel zout
 • 1 kopje melk (doordat het meel de slijmerigheid van melk opslorpt is het voor velen beter te verdragen dan een puur glas melk).
 • 1/4 kopje gesmolten boter
 • eventueel wat extra maisvlokken voor een extra smaak en extra bite.

Voeg volgens de seizoenen of volgens klimaat toe:

- gehakte jalapeño pepers als je veel in de koude moet vertoeven (minder dan bv 5°) en er slijm in je lichaam zit en er snipperverkoudheden om de hoek loeren. 

- geraspte cheddar kaas als het te droog weer is of je te droge luchtwegen hebt en je alles in je lichaam wat wil bevochtigen.

Instructies:

 1. Verwarm je oven voor op 220°C en plaats een bakplaat in de oven om voor te verwarmen.

 2. In een grote kom combineer je het maïsmeel, de bloem, suiker, bakpoeder en zout. Als je extra smaak wilt toevoegen, kun je op dit moment gehakte jalapeño pepers, geraspte cheddar kaas of maïskorrels toevoegen aan het droge mengsel.

 3. Voeg de melk en gesmolten boter toe aan het droge mengsel en roer alles goed door tot je een samenhangend deeg hebt. Zorg ervoor dat je niet te veel roert, want je wilt voorkomen dat het deeg taai wordt.

 4. Bestuif je werkblad lichtjes met wat extra maïsmeel om te voorkomen dat het deeg blijft plakken, en rol het deeg uit tot een dunne, platte cirkel van ongeveer 1/2 tot 1 centimeter dik.

 5. Haal de voorverwarmde bakplaat uit de oven en leg voorzichtig het platte deeg erop.

 6. Bak het maisbrood in de voorverwarmde oven gedurende 15-20 minuten, of tot het brood goudbruin en knapperig is aan de randen.

 7. Haal het platte maisbrood uit de oven en laat het even afkoelen voordat je het in stukken snijdt en serveert.

Dit maisbrood is heerlijk als bijgerecht bij soepen, stoofschotels of barbecues. Je kunt het ook in stukken breken en dippen in sauzen of spreads. Geniet ervan!

Maak ook kennis met de andere recepten.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.