Jujube dadel soep met abrikozen en paddenstoelen
Jujube Dadel Soep met abrikozen en Paddenstoelen
Ingrediënten:
- 10-12 rode jujube dadels
- 1/2 kopje gedroogde abrikozen
- Een handvol gedroogde shiitake-paddenstoelen
- 4-5 kopjes water
- Honing (optioneel, naar smaak)
Bereidingswijze:
-
Week de gedroogde shiitake-paddenstoelen in warm water tot ze zacht zijn geworden. Snijd ze vervolgens in plakjes.
-
Spoel de rode jujube dadels grondig af en verwijder eventuele pitjes.
-
Breng 4-5 kopjes water aan de kook in een pan.
- Voeg de geweekte shiitake-paddenstoelen, rode jujube dadels en gedroogde abrikozen toe aan het kokende water.
- Laat het geheel sudderen op laag vuur gedurende ongeveer 30-40 minuten, of tot de ingrediënten zacht zijn geworden en de soep een rijke smaak heeft ontwikkeld.
- Voeg honing toe als zoetstof, indien gewenst.
- Serveer de soep warm als een voedzaam en miltversterkend gerecht.
-
Dit recept combineert de miltversterkende eigenschappen van jujube dadels met de zoete en voedende smaak van gedroogde abrikozen en de umami van shiitake-paddenstoelen. Het is een heerlijke en voedzame soep die vaak wordt genoten in de Chinese keuken om de milt te ondersteunen en het lichaam te voeden, vooral tijdens de koudere maanden.
Maak ook kennis met de andere recepten.
Reactie plaatsen
Reacties