gratis verzending vanaf 75€

Werfzeep

Gepubliceerd op 13 december 2022 om 12:32

Werfzeep is een ambachtelijke biologische zeepziederij. Ze maken verzorgende en heerlijke milde biologische zepen. Met liefde gemaakt in Utrecht, zonder palmolie.

Werfzepen zijn heerlijk milde, verzorgende douchezepen, vol voedende oliën en van nature aanwezige glycerine. Plantaardig, biologisch en met liefde op ambachtelijke wijze gemaakt in Utrecht.

Werfzeep is bedoeld voor de gevoelige huid en daarom geschikt voor ons allemaal.

Alle zepen maken we met de hand, in een grote pan, in ons zeepatelier aan de Westerkade in Utrecht. Per batch maken we honderdvijftig stukken in één blok, dat na vierentwintig uur wordt gesneden. Hierna rijpt de zeep nog enkele weken in onze droogkasten. Na dit proces weegt een stuk Werfzeep circa 100 gram.

Als de zepen klaar zijn om verpakt te worden gaan ze per fiets naar de sociale werkplaats van Wij aan de Werf. Hier worden ze ingepakt door een superteam van zeepinpakkers, in een werfkelder aan de Oudegracht, vlakbij ons zeepatelier. 

Hun zoektocht naar de mooiste ingrediënten begon tien jaar geleden en leidde hen naar het Wickenburghse bos vlakbij Utrecht. Het bos staat vol heilzame bomen en planten waarvan we jong blad, wortels, bloemen en allerlei kruiden in onze zepen verwerken. In het bos onderhouden we ook onze zeepkruidentuin en oogsten verschillende ingrediënten die hier al eeuwen groeien..

Ze werken ook samen met een vaste groep boeren en leveranciers, zij leveren hen gecertificeerd biologische ingrediënten met een eerlijke herkomst, en van food grade kwaliteit (indien de plant eetbaar is). Dit is belangrijk, want een olie kan zonder deze kwalificaties enorm bewerkt zijn, wat afbreuk doet aan de verzorgende eigenschappen. Ze werken met oliën van de hoogste kwaliteit: plantaardig, biologisch en food grade - zelfs de etherische oliën - en daarom nog vol heilzame stoffen. Hiervoor werken we samen met telers die dezelfde overtuiging hebben. Daarbij plukken we een deel van de planten in ons geliefde Wickenburghse bos.

Ze werken nooit met palmolie, dierlijke vetten of irriterende stoffen als parfumolie, schuimverbeteraars of (geëxtraheerde) vetzuren, zoals uit de petrochemische industrie en vanzelfsprekend zullen ze dit ook nooit doen. Om dezelfde redenen werken ze ook niet met mica, rozenhout of Indiase sandelhoutolie. Van rijke grondstoffen maken we rijke zeep, die zich ook prima thuisvoelt op de wastafel! 

Binnenkort meer over hun ingrediënten, het zijn er ruim honderd: welke heilzame eigenschappen ze precies bevatten (en de natuur biedt ons immens veel, zoals je snel zult zien!), waar ze vandaan komen en hun botanische achtergrond. Enkele zepen bevatten karitéboter, lees hier meer over.

Hun zepen zijn vegan, op de honing na die in honingzeep en honingshampoo zit. Deze komt van hun vaste imker: de biologisch gecertificeerde imkerij De Oase.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.