Merk in de kijker : Boody

Gepubliceerd op 27 november 2022 om 21:52

For body and soul ging overstag voor het Australische merk Boody. Boody maakt ultracomfortabele kledingbasics en lingerie in streelzacht, ecologisch bamboetextiel. 

Als een tweede huid

Wie een keer een Boody gedragen heeft, wil eigenlijk nooit nog iets anders. Bamboetextiel is zacht, licht en ademend waardoor je amper voelt dat je het draagt. Bovendien zorgt de eenvoudige maar uitgekiende snit en de juiste elasticiteit toch voor de perfecte ondersteuning, wat niet onbelangrijk is voor een beha. Geen beugels, geen naden, geen haakjes, knopen, gespen of andere vervelende dingetjes die zich aftekenen in je huid en onze gevoelige zieltjes soms mateloos kunnen irriteren. 

Ecologisch voordeel

Deze fantastische stof die zo geweldig aanvoelt, is dus gemaakt van bamboevezels, afkomstig van bamboe die zowel FSC- als het ECOCERT-keurmerk draagt. Bamboe is van nature een snelgroeiende plant (met recordmetingen van bijna een halve meter op 24 uur) die daar bovendien geen bestrijdingsmiddelen, kunstmest of irrigatie voor nodig heeft. Als bamboe niet zo nuttig was, we zouden het vast woekerend onkruid noemen. Boody is dus niet alleen zacht voor je lijf, maar ook lief voor de planeet! Na het oogsten van de planten ziet Boody bovendien toe op een waterbesparende productie van het textiel en de kledij waarbij giftige chemicaliën uit den boze zijn. Boody kiest er bewust voor om alleen samen te werken met faciliteiten met dezelfde duurzame visie: het minimaliseren van waterverbruik, energie en afval. Behalve de vezels van de plant die nodig zijn om textiel te maken, worden ook alle andere onderdelen van de plant gebruikt voor de productie van een brede waaier aan materialen en producten. No waste dus! Bovendien verpakt Boody al zijn producten plasticvrij in FSC-gecertificeerd karton. 

Is bamboe dan altijd een goed idee? 

Een bamboeplantage produceert gemiddeld 30% meer zuurstof dan hetzelfde oppervlak aan bomen (bamboe is een gras, geen boomsoort). Het absorbeert ook meer koolstofdioxide en broeikasgassen. Bamboetextiel is een waardig alternatief voor katoen, maar bamboe heeft veel minder water nodig dan kantoenplanten. Boody gebruikt biologisch geteelde bamboe en de producten dragen enkele belangrijke labels. 

Ecocert is zowat 's werelds voornaamste inspectie- en certificatie-instelling wat biologische certificering betreft. Om het Ecocert-label te mogen dragen moet het productieproces volledig traceerbaar en transparant zijn. Het bamboeviscosegaren dat Boody gebruikt is door Ecocert gecertificeerd als biologisch. De producten zelf dragen dit keurmerk (nog) niet. 

FSC staat voor Forest Stewardship Council, het keurkmerk voor verantwoorde bosbouw. De FSC is een wereldwijde non-profitorganisatie die de normen vaststelt voor wat
een verantwoord beheerd bos is, zowel in ecologische als in sociale zin. Zowel de gebruikte bamboevezels als het karton voor de verpakking die Boody gebruikt zijn FSC-gecertificeerd.

PETA Vegan Approved: PETA is de grootste dierenrechtenorganisatie ter wereld en erkend dat de producten van Boody 100% veganistisch zijn. Dat lijkt vanzelfsprekend, maar het betekent in dit geval ook dat de gebruikte bamboe niet dezelfde is die panda's eten. Er hoeven dus geen panda's honger te lijden voor jouw zachte shirtje. 

OEKO-TEX Een OEKTO-TEX certificaat verzekert dat de afgewerkte stof geen schadelijke chemicalïën bevat. 

Nog meer voordelen

Bamboetextiel is ademend en thermoregulerend: koel in de zomer, lekker warm in de winter. Het is bovendien hypoallergeen, antistatisch, antibacterieel en schimmelwerend, wat zeker fijn is voor ondergoed. 

Fair trade

Boody werkt alleen met fabrieken die Fair Trade gecertificeerd zijn, zodat iedereen die bij de productie van Boody betrokken is met het respect en de zorg behandeld wordt die hij of zij verdient.

Slow fashion

Boody kiest voor eenvoudige ontwerpen in tijdloze, neutrale kleuren waardoor deze stuks nooit uit de mode gaan en bovendien draagbaar zijn voor alle gelegenheden, in alle stijlen. Dit principe gaat in tegen de verwoeste fast fashion-trend waarvan onze planeet al enkele decennia de dupe is. Met enkele multi-inzetbare basics van uitstekende kwaliteit stel je een basisgarderobe samen. Vul deze volledig volgens je eigen smaak aan met enkele andere duurzame kledingstukken en accessoires voor een tijdloze capsule-garderobe waarmee je niet alleen de wereld een plezier doet (want de mode-industrie is één van de meest vervuilende sectoren die er bestaan, door de vervuilende prodcutie maar ook de bergen afgedankte kledij die dagelijks op de afvalberg terechtkomen) maar ook jezelf: je zal zien dat je leven écht een stuk eenvoudiger wordt als je je nooit meer hoeft af te vragen wat je nu weer eens zal aantrekken. Minder keuze betekent minder twijfel.

Dus: behalve duurzaam geproduceerd, is een Boody ook gemaakt om lang mee te gaan. Want ook dat is duurzaamheid.

#boody #bamboeondergoed #fairtrade #fsc #duurzaam #slowfashion #Ecocert #Vegan #OEKOtex #ecologisch

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.