herfstsoep

Een licht verwarmende herfstsoep met bruine linzen en pompoen:

  • 10 kopjes water
  • 5 kopjes misobouillon (of kippenbouillon als je dat verkiest)
  • 4 eetlepels kokosolie / boter
  • 3 stengels bleekselderij
  • 1 kopje met zout gedroogde tomaten
  • 3 kopjes groene linzen (droog) (laat eventueel de linzen enkele uren vooraf weken)
  • 1 gele ui
  • 1 bos snijbiet of spinazie of enkele blaadjes chinakool of enkele soeplepels moringa of enkele stukken zeewier
  • 1 fles pompoen
  • 1 eetlepels kerriepoeder
  • 2 eetlepels rauwe suiker
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 takje verse tijm of 1/2tl gedroogde tijm

Bereiding:

  • Giet 10 kopjes water en 5 kopjes bouillon in een grote pan op middelhoog vuur.

  • Voeg de bleekselderij in zijn gehele toe.

  • Schil de flespompoen, snijd hem doormidden, verwijder de zaden en het vruchtvlees, en snijd in blokjes.

  • Hak de bladgroente in kleine reepjes indien nodig.

  • Snijd de gedroogde tomaten in reepjes.
  • Spoel de linzen af en verwijder eventuele steentjes (en losgekomen velletjes als ze reeds hebben geweekt).

  • Voeg pompoen, bladgroenten, tomatenreepjes en geweekte linzen toe aan de pan met verwarmend water.

  • Voeg kerriepoeder, tijm, laurierblaadjes, rauwe suiker en kokosolie toe.

  • Zodra het water begint te koken, zet het vuur dan lager en dek de pan af.

  • Haal na 30min de selderstengels uit de soep. Die mogen weg.
  • Laat 3 uur sudderen, waarbij je elke 30 minuten roert.

  • voeg eventueel nog zout toe, maar proef eerst, miso en in zout gedroogde tomaten zijn al zout op zich.
  • Klaar om te serveren!

4 kleine geheimen om deze soep nog lekkerder en voedzamer te maken:

Maak een mengeling van naturel tortilla chips, snuifje gerookte paprika en parmezaanse of gruyere kaas.

Voeg een halve theelepel kokosolie en de chipsmengeling toe aan elke kom nadat de soep is opgeschept.

Maak ook kennis met de andere recepten.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.