granen pannekoek

Een klassieker binnen de granenrecepten

pannekoek

Ingrediënten: 4 personen

  • 250 g bloem of meel,

  • ½ tl zout,

  • 4 middelgrote ei-gelen ,

  • 500 ml gepasteurizeerde of verse melk ,

  • 2 el roomboter.

    laat de boter zacht worden en meng alle ingerdienten onder elkaar met een klopper of op een lage mix stand.

    Voeg een een stevige klont boter in de pan. Als deze heet is giet je er een pollepel beslag in. Draai de pan rond tot het beslag verspreid is. Als het beslag droog wordt bovenaan kan je de pannekoek omdraaien.

Instructies:

    • laat de boter zacht worden en meng alle ingredienten onder elkaar met een klopper of op een lage mix stand.

    •  

      Voeg een een stevige klont boter in de pan.

    • Als deze heet is giet je er een pollepel beslag in.

    • Draai de pan rond tot het beslag verspreid is. Als het beslag droog wordt bovenaan kan je de pannekoek omdraaien.

Varieer je granen : tarwebloem, speltbloem, boekweitmeel, maismeel, rijstmeel, gierstmeel. Voeg meer vocht toe als je de pannekoeken dunner wilt. Voeg eventueel kruiden toe zoals boerenwormkruid of bijvoet of brandnetel of paardebloemblad of zevenblad, al naargelang het seizoen. Kies een wat droger kruid, natte bladgewassen zoals sla of witloof zijn minder geschikt. Je kan zowel gedroogde als verse kruiden toevoegen. Snijd 20 gr verse bladen fijn of neem 5gr gedroogde kruiden om toe te voegen. Hangen er appels aan de bomen dan kan je eventueel kleine stukjes appel toevoegen het deeg dient dan wat dikker te zijn, anders breken de pannekoeken

Maak ook kennis met de andere recepten.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.