Fettucine all Allfredo

Een poepsimpele pasta.

Bereiding:

  • Smelt de boter in een grote pan.

  • Giet de clotted room erin en breng deze aan de kook met enkele eetlepels water.

  • Laat onder voortdurend roeren 5 minuutjes zachtjes sudderen voeg vervolgens de geraspte gruyere toe.
  • Draai het vuur uit als de kaas is opgeslorpt.
  • Breng een grote pan met ruim water en zout aan de kook.
  • Doe alle pasta er in 1 keer in en breng het water weer snel aan de kook. Roer af en toe om. Kook de pasta iets korter als aangegeven ci 6min. 
  • Giet onmiddellijk af eens hij net bijtgaar is. Hij zal nog verder garen in de saus.
  • Zet het vuur onder de pan met room zachtjes aan, voeg in 1 keer alle pasta toe en schep deze er goed onder. Alle linten moeten bedekt zijn.
  • Serveer direct en gooi wat extra Finse gruyere kaas rond de pasta.

Dit is een eenvoudige maar vullende pasta. Eet het als ontbijt, middagmaal of pasta gang bij een uitgebreide maaltijd. Doordat de koolhydraten terug verhard zijn in pasta vorm en door de toevoeging van vet zullen de koolhydraten traag worden opgenomen. Door zuivel te mengen met een meel product zal de slijmvorming in de darmen drastisch verminderd worden daar de slijm door het meel wordt opgeslorpt. Door geen polyphenolen toe te voegen zal het lichaam de gluten en de zuivel beter kunnen verteren. Polyphenolen hebben een remmende werking op de vertering van gluten en zuivel. Het is dus een bewuste keuze om geen groenten en kruiden toe te voegen. Het is eigenlijk een variatie op een boterham met kaas.

Maak ook kennis met de andere recepten.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.