Dit menu geeft ideeën om 3 keer per dag nutriënt-rijke voedingsmiddelen toe te voegen aan je maaltijden. verminder langzaam het aantal koolhydraten en anti-nutriënten (fytine zuur, oxaalzuur, salicylzuur, saponines, lectines, tannines, ....) dat je eet door iedere periode een kwart minder koolhydraten en anti-nutriënten op je bord te leggen. Een periode kan 2 weken zijn, of 1maand of meerdere maanden. Volg het tempo dat je lichaam en je brein aankan.

De eerste periode zorg je dat minstens een kwart van je maaltijd uit onbewerkte (dwz zonder dat er iets aan toegevoegd is van olien, specerijen of chemicalien of bewaarmiddelen of suikers) dierlijke producten bestaat.

De rest vul je aan met onbewerkte lokale en seizoens-groenten en -fruit, -noten en geparelde granen.

Daar de schil van granen heel veel anti-nutrienten bevat belemmert ze de opname van belangrijke mineralen zoals zink, calcium, ijzer, magnesium, etc. Dat willen we voorkomen, daarom werden de schillen in de loop der eeuwen in alle culturen verwijdert. Kook alle groenten en fruit en granen, liefst in ruim water en gooi het water nadien weg, het zit vol anti-nutriënten.

De tweede periode zorg je ervoor dat je minstens een derde van je maaltijd uit onbewerkte dierlijke producten bestaat.

De derde periode zorg je ervoor dat de helft van de maaltijd uit onbewerkte dierlijke producten bestaat.

De vierde periode zorg je ervoor dat 2/3 van je maaltijd uit onbewerkte dierlijke producten bestaat.

De vijfde periode zorg je ervoor dat 3/4 van je maaltijd uit onbewerkte dierlijke producten bestaat.

De zesde periode zorg je ervoor dat circa 90% van je maaltijd uit dierlijke producten bestaat.

De zevende periode zorg je ervoor dat 95% van je maaltijd uit dierlijke producten bestaat.

De achtste periode zorg je ervoor dat 99-100% van je maaltijd uit dierlijk producten bestaat.

Het menu is een voorbeeld, je mag schuiven met de suggesties. Als je telkens voor 2 keer kookt kan je heel wat zaken meenemen voor onderweg of bij tijdsgebrek zorgen voor een snelle maaltijd. Een biefstuk bakken kost 5min. Een kilo groenten kuisen en klaarmaken kost een uur en levert je minder nutrienten en meer anti-nutrienten op. 1 koe levert meer dan 1,2 jaar vlees voor 1 persoon op. Koeien voor vlees eten gemiddeld slechts 0,6% van de sojateelt op. Gevogelte eet meer dan een derde van de sojateelt. Kies bij vis voor wild gevangen vis ipv gekweekte vis. Gekweekte vis zit ook vol soja wat tevens geen natuurlijk voedsel is voor vissen. In de voorbeeld recepten zitten soms kruiden of groenten verwerkt. Naarmate je in een verdere periode zit kan je de kruiden en groenten achterwege laten. Het is belangrijk om de lever eens te ontlasten door alle polyfenolen weg te laten. Polyfenolen werken als medicijnen en ze hebben een giga impact op de werking van de lever. Na gebruik dienen ze ook door de lever afgevoerd te worden. Er is dan op dat moment geen plaats om andere toxische stoffen af te voeren. Door polyfenolen een tijdje weg te laten, krijgt de lever ruimte om andere opgeslagen toxines op te ruimen.

Scoor je hoog op de sulfur-intolerantie lijst ? Dan is het raadzaam van bij de start uien, look, pijpajuin, bieslook, daslook, prei, pinda, bloemkool en broccoli van bij het begin weg te laten.

Heb je veel stemmingsproblemen  dan kan beter de salicylzuren beperken van bij het begin.

Heb je problemen met de schildklier dan kan je best zuivel, cruciferisch groenten en gluten drastisch minderen van bij de start. Om de schildklier te herstellen is minstens 120 tot 180gr proteine per dag nodig voor een persoon van 65KG. (100gr vlees is circa 24gr proteine).

Menu Dag 1

Bouillon van kip met 3 eigelen voorbeeld

frikadon

lamskoteletten voorbeeld

Menu dag 2

roerei met geruld gehakt voorbeeld

kippebout

schenkel

Menu dag 3

lamsburger (enkel met zout)

kalkoengebraad

dunne lende

Menu dag 4

bouillon met stukjes kip

omelet met spek

Rib eye of zesrib voorbeeld

Menu dag 5

zalmfilet natuur

makreel natuur

oesters en viseitjes of mosselen

Menu dag 6

lamsgehakt

steak tartare

stoofvlees

Menu dag 7

spiegelei

wild (bv konijn of hert of everzwijn of struisvogel)

kabeljauw

Menu dag 8

lamsribbetjes

varkensoester

entrecote

Menu dag 9

gehakballetjes in bouillon voorbeeld

kalkoenbout

lever voorbeeld

Menu dag 10

gekookte eitjes (of alleen eigelen) voorbeeld, voorbeeld

eendefilet

coté a l'os

Menu dag 11

kop of hoofdvlak

sardienen

biefstuk voorbeeld

Menu dag 12

rundstong

lambsbout voorbeeld

rundsburger

Menu dag 13

escargot

kalfszwezerik

wildragout

Menu dag 14

tonijn

kalfskoteletten

rundsgehakt voorbeeld

Menu dag 15

haring

runderhart voorbeeld

ossenhaas

Menu dag 16

kippedijfilet voorbeeld, voorbeeld

varkenslever

paling

Menu dag 17

gedroogde hesp

paarde-entrecote

ossobucco

Menu dag 18

Hamburger voorbeeld

kikkerbillen

roerei voorbeeld

Menu dag 19

bouillon voorbeeld

ossestaart voorbeeld